Puncte Weight Watchers Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata
Denumire originală: Paine de casa
Îţi prezentăm numărul de puncte Weight Wacthers şi valorile nutriţionale pentru alimentul "Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata" din categoria "Mancaruri".
Puncte Weight Watchers | 4.8 /100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi | 4.3 g/100g | Carbohidraţi | 50.1 g/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Fibre | 8.1 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Zaharuri | g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Proteine | 9.3 g/100g | |
Sodiu | 64.6 mg/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau indice glicemic
Alimente asemănătoare: paine, faina
Informaţii/ingrediente
- faina de grau, integrala, 745g
- ulei de masline, 33ml
- lapte batut integral, 60ml
- sare de/pentru masa, 1.8g
- apa plata, 415ml
- drojdie, proaspata, 25 gr
- zahar natural, din trestie de zahar, 30g
Descrierea producător/Mod de preparare
Intr-un vas se pun: faina (410 gr), zaharul, laptele batut, apa calda (incalzita, ~50C) si uleiul de masline. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine.
Deasupra amestecului obtinut se presara restul de faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune drojdia maruntita, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu masa umeda.
Se lasa acoperit cu un prosop curat intr-un loc cald.
Dupa ~2-3 ore, toata compozitia se mixeaza/framanta din nou. Se lasa din nou acoperit pentru inca 5 ore.
Apoi, se adauga sarea si se framanta din nou painea.
Forma de paine se unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.
Se preincalzeste cuptorul la 275-300C si pe langa cuptor se lasa forma cu paine ca sa mai creasca putin.
Cand cuptorul a ajuns la temperatura dorita, se pune forma cu paine.
Optional: deasupra am presarat putin marar uscat. Se pot pune seminte de in, seminte de floarea soarelui, susan, etc
Cand coaja a devenit rumena, se da focul mic si se lasa pana este gata. Se verifica din cand in cand daca miezul este gata.
Din aceste ingrediente rezulta ~1150 gr de paine de casa
Alimente cu puncte mai mici din categoria "Mancaruri"
- Paine de casa (4.7 puncte WW)
300 ml apa 1 lgt.sare 1 lg.zahar 520 gr.faina 1 lgt. drojdie uscata - Chifle cu chimen din faina integrala de grau (Elenka) (4.7 puncte WW)
Se face un aluat din ingrediente. Drojdia se dizolva in prealabil cu apa calduta. Se lasa sa cresca la cald. Se modeleaza chifle de cca 50g care se lasa sa cresca in tava cca 10min. Se ... - Clatite cu faina neagra (4.6 puncte WW)
faina neagra zahar brun, zahar vanilat ulei oua apa minerala - Turtite din tarate de ovaz a la Dukan (4.6 puncte WW)
Se bate oul cu un praf de sare, se adauga taratele si se amesteca pana cand se face o pasta. Se pune o tigaie de teflon la foc, fara ulei. Cand e incalzita, se fac ... - Paine taraneasca - reteta Moulinex (4.4 puncte WW)
Alimente similare
- Paine proteica cu tarate "Slabuta" (3.6 puncte WW)
In 500 ml apa calduta se pune fructoza, drojdia, toata tarata si 225 gr faina. Se amesteca bine. Se pune intr-un loc cald (cuptor putin incalzit), pentru 45 minute. Se adauga uleiul, sarea si restul de faina, ... - Paine din faina integrala si faina de porumb cu seminte de in (7.2 puncte WW)
Laptele se incalzeste putin, se adauga sarea, zaharul si untul/uleiul.Faina se cerne si se amesteca cu drojdia uscata.Se adauga laptele, oul, semintele de in si se framanta un aluat moale. Se framanta ~10-15 minute, pana ... - Paine de casa (4.7 puncte WW)
300 ml apa 1 lgt.sare 1 lg.zahar 520 gr.faina 1 lgt. drojdie uscata - Paine graham de casa (4.1 puncte WW)
- Paine integrala de casa (4.6 puncte WW)