Puncte Weight Watchers Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"
Denumire originală: Tort "Slabuta"
Îţi prezentăm numărul de puncte Weight Wacthers şi valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort cu crema lapte de pasare "Slabuta"" din categoria "Mancaruri".
Puncte Weight Watchers | 2.1 /100g | Colesterol | 30 mg/100g | |
Grăsimi | 1.3 g/100g | Carbohidraţi | 17 g/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Fibre | 0.5 g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Zaharuri | 10.9 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Proteine | 6.6 g/100g | |
Sodiu | 12.1 mg/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau indice glicemic
Alimente asemănătoare: fructe, lapte pasare, tort
Informaţii/ingrediente
- Gelatina alimentara rapid dizolvabila, Kviteni, 30g
- Caise, 205g
- Iaurt Activia natur, Danone, 140g
- Lapte UHT Dietalat degresat 0,5% grasime, imbogatit cu vitamine (A, E si D3), Parmalat, 60ml
- Cacao, continut scazut de grasimi, Dr. Oetker, 5g
- Ou de gaina, 100g (2 bucati)
- Praf de copt, scazut in sodiu, 6g
- Faina integrala de grau, Sano Vita, 105g
- Fructoza, Schneekoppe Prodieta, 113g
- Albus de ou, 240g
- Piersici, 210g
Descrierea producător/Mod de preparare
Mod de preparare blat:
Cele 2 oua se separa in galbenusuri si albusuri.
Galbenusurile impreuna cu 13 gr fructoza se mixeaza pana fac spuma. Separat se amesteca praful de copt cu faina.
Se adauga galbenusurile spuma si laptele.
Se mixeaza iar foarte bine.
La sfarsit se adauga albusurile facute spuma cu mixerul.
Intr-o forma de copt (cu lateral detasabil) tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu.
Dupa ce este gata blatul, se pune la racit, se elibereaza forma, pentru ca va fi folosita pentru obtinerea laptelui de pasare.
Mod de preparare lapte de pasare:
Albusurile (8 bucati) se amesteca cu fructoza si se bat cu mixerul la viteza mare, pana se tripleaza volumul lor.
Gelatina se dizolva conforma retetei. (la a mea era proportia asa, 15 gr gelatina la 100 ml apa rece si lasat asa 20 minute)
Dupa, albusurile batute spuma se amesteca cu gelatina dizolvata si se pun pe foc mic amestecand mereu, pana se topeste toata gelatina.
Se ia de pe foc, in nici un caz nu se aduce la fierbere.
Se toarna in vasul cu peretii detasabili, in care am copt blatul si se da la frigider.
Cand s-a intarit laptele de pasare (cam 1-1.30 ora) se scot peretii formei si se aseaza laptele de pasare pe blatul, uns cu iaurt si feliutele de piersici.
Deasupra laptelui de pasare se aseaza feliute de caise. Iar deasupra se presara cacao.
Se tine la frigider tortul.
Este foarte "lejer", putin caloric si are multe proteine.
Alimente cu puncte mai mici din categoria "Mancaruri"
- Lapte de pasare by Tina (2.1 puncte WW)
Reteta este inspirata de Riss, cu diferenta ca laptele este semidegresat si sunt oua mai multe. 1.Se bat albusrile spuma tare cu indulcitorul 2.Se pune intr-o oala apa la fiert. Cand incepe sa fiarba dam focul ... - Briose cu rom si scortisoara - Dukan Atac (2.1 puncte WW)
Se amesteca toate ingredientele si se pun in forme de briose la cuptor pentru circa 20-30 minute la temperatura medie. Pofta buna! - Tort de branza, zmeura si capsuni a la sherpika (2.1 puncte WW)
Se amesteca cu blenderul zmeura, branza si laptele. Se adauga indulcitorul, esenta de vanilie si semintele de psyllium, apoi trei sferturi din capsuni taiate in bucati (un sfert din capsuni se pastreaza pentru decor). O forma de ... - Desert delicios si rapid, Lumy (2.1 puncte WW)
Am topit indulcitorul in lapte, am amestecat cu ness-ul, am adaugat iaurtul si la sfarsit semintele de susan. Au iesit in jur de 160g Daca doriti mai "light", renuntati la susan. - Tort Delight cu iaurt si pepene galben by Aly (2.1 puncte WW)
Se bat ouale cu jumatatea de cantitate de fructoza pe bain marine pana devine o crema spumoasa de consistenta unei smantani. Se da de pe foc si de amesteca cu gelatine muiata in 50 ml apa. Se ...
Alimente similare
- Tort "Slabuta" (3.5 puncte WW)
- Lapte de pasare (5.1 puncte WW)
- Lapte de pasare by Tina (2.1 puncte WW)
Reteta este inspirata de Riss, cu diferenta ca laptele este semidegresat si sunt oua mai multe. 1.Se bat albusrile spuma tare cu indulcitorul 2.Se pune intr-o oala apa la fiert. Cand incepe sa fiarba dam focul ... - Lapte de pasare by Riss (1.7 puncte WW)
1.Se bat albusrile spuma tare cu 7 pastile de zaharina maruntite. 2.Se pune intr-o oala apa la fiert. Cand incepe sa fiarba dam focul mic si incepem sa formam bulgarasii din albusuri cu lingura uda. Dupa ... - Supa crema de ciuperci (Slabuta) (0.8 puncte WW)