Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1 Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei

Puncte Weight Watchers Paratha (lipie indiana)

Denumire originală: Paratha

Îţi prezentăm numărul de puncte Weight Wacthers şi valorile nutriţionale pentru alimentul "Paratha (lipie indiana)" din categoria "Paine".

Puncte Weight Watchers 6 /100g Colesterol 0 mg/100g
Grăsimi 8.5 g/100g Carbohidraţi 51.9 g/100g
Grăsimi saturate g/100g Fibre 8.7 g/100g
Grăsimi polinesaturate g/100g Zaharuri 0.3 g/100g
Grăsimi mononesaturate g/100g Proteine 9.8 g/100g
Sodiu 3.6 mg/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau indice glicemic

Raporteaza date incorecte »

Alimente asemănătoare: lipie, lipie indiana

Informaţii/ingrediente

110 g faina integrala de grau - 95 g pentru aluat + 15 g pentru intins foile

10 ml ulei de samburi de struguri - 6 ml pentru aluat + 4 ml pentru prajit

40 ml apa plata calda

Descrierea producător/Mod de preparare

Cele 95 g de faina se amesteca cu 5 ml ulei, se freaca bine sa nu ramanana cocoloase. Se toarna treptat apa calda si se framanta. Se face o bila, se stropeste cu 1 ml de ulei si se acopera. Se lasa 20 de minute.

Se incinge bine o tigaie de teflon. Aluatul se mai framanta putin si se imparte in bilute ( 2 mari sau 4 mai mici). Fiecare biluta se aplatizeaza, se pune pe un suport si se da prin faina. Se intinde cate o foaie foarte subtire cu tavalitorul. Dati prin faina de oricate ori este necesar pentru a nu se lipi.

Dupa ce s-a incins tigaia se pune cate o foaie. Dupa 1 min, cand incep sa apara bule. se intoarce foaia, se picura putin ulei. Cand incepe sa se umfel intoarceti si pe partea cealalta si picurati putin ulei.

Lipiile se vor umfla, apasati cu i lingura de lemn pe ele ca aerul sa se distribuie egal.

 

Mi-au iesit 2 lipii mari, de 70 g fiecare.

Pofta buna!

Alimente cu puncte mai mici din categoria "Paine"

  1. Toast Mediteranean Bonpana, Dobrogea (5.9 puncte WW)
  2. Rulouri/chifle, dinner rolls, cu ou (5.9 puncte WW)
  3. Paine, franceza sau vieneza, prajita (include aluat care contine lactobacillus) (5.9 puncte WW)
  4. Paine, de porumb, preparata dupa reteta, facuta cu lapte semidegresat (2%) (5.9 puncte WW)
  5. Bagheta vieneza integrala (5.9 puncte WW)

Alimente similare


Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: