Puncte Weight Watchers Tort de ciocolata si mandarine
Denumire originală: Tort de ciocolata si mandarine
Îţi prezentăm numărul de puncte Weight Wacthers şi valorile nutriţionale pentru alimentul "Tort de ciocolata si mandarine" din categoria "Mancaruri".
Puncte Weight Watchers | 6.5 /100g | Colesterol | mg/100g | |
Grăsimi | 15.8 g/100g | Carbohidraţi | 26.6 g/100g | |
Grăsimi saturate | g/100g | Fibre | g/100g | |
Grăsimi polinesaturate | g/100g | Zaharuri | 18.3 g/100g | |
Grăsimi mononesaturate | g/100g | Proteine | 3.7 g/100g | |
Sodiu | mg/100g |
Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau indice glicemic
Alimente asemănătoare: ciocolata, tort, mandarine
Informaţii/ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua
- 130 g unt
- 180 g zahar coaja de mandarina rasa
- 130 g ciocolata amaruie (eu am pus 100 amaruie si 30 g cu lapte)
- 175 g faina un praf de sare
Pentru crema si ornat:
- 500 g mandarine din compot (eu am facut cu mandarine proaspete - vreo 8-9)
- 500-600 ml frisca
- 7-8 g gelatina
- 40 ml lichior de oua (optional - eu nu am pus)
- 100 g ciocolata rasa vanilie
- (eu am pus 2 linguri de zahar pudra in frisca pentru ca nu era dulce)
Descrierea producător/Mod de preparare
Punem la scurs mandarinele (daca folosim proaspete, le curatam de coaja si fiecare felie de pielita).
Facem blatul. Batem untul (aflat la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un praf de sare.
Adaugam apoi coaja de mandarina (eu am pus coaja de la 3 mandarine), adaugam pe rand cele 6 galbenusuri si mixam dupa fiecare dintre ele.
Apoi adaugam si ciocolata topita.
Restul de 80 g de zahar se bate cu albusurile si adaugam albusurile batute spuma tare la compozitia de ciocolata de mai sus.
Se pune apoi faina.Punem compozitia intr-o tava cu peretii rabatabili, tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii tapetati cu faina, diametru 26 cm si dam la cuptorul incins pt 45-50 de minute.
Cand e gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Dupa 2-3 ore, blatul se taie in doua.
Facem crema: Amestecam 300 ml de frisca batuta cu vanilie si mandarinele decojite si scurse. Topim gelatina in putin suc de mandarine - de preferat - (conform instructiunilor de pe plic) si o punem in crema.
Punem o jumatate de blat pe platoul unde urmeaza sa montam tortul (eu l-am insiropat putin cu suc de mandarine si zahar), punem in jurul lui inelul tavii in care l-am copt, apoi punem frisca amestecata cu mandarinele, si acoperim cu celalat blat si insiropam (doar daca vrem).
Eu am folosit pt insiropat cca 150 ml de suc de mandarine cu 2-3 linguri de zahar pudra dizolvate in el.
Dam la frigider pentru minim 2-3 ore. Restul de 300 ml de frisca il batem (oprim putin pentru ornat) si il amestecam cu lichior de oua (daca nu aveti puteti sari peste etapa asta). Scoatem inelul de pe tort Si il imbracam cu frisca amestecata cu lichiorul de oua, si facem modele din frisca pe care le ornam cu felii de mandarine.
Punem ciocolata rasa sau pentru a obtine bucati de ciocolata mai mari, intindem ciocolata topita in strat subtire de cca 1mm pe o hartie de copt, dam la congelator pt cca 20 minute, apoi o rupem rapid (pentru ca se topeste intre degete) in bucatele.
Alimente cu puncte mai mici din categoria "Mancaruri"
- Budinca de branza ca la mama acasa (6.4 puncte WW)
Se amesteca brinza cu 3 oua, se adauga grisul, zaharul, vanilia, sare si praful de copt. Se tapeteaza o forma cu margarina si gris. Intr-un vas se amesteca smantana cu 1 ou. Brinza se aseaza bine in tava, ... - Prajitura - francescana (6.4 puncte WW)
se bat ouale cu indulcitorul si fructoza pana aceasta se topeste. se adauga apoi pe rand: gemul, laptele, faina, uleiul, esenta de rom, migdalele si bicarbonatul stins cu otet. se pune in tava la cuptorul incins timp ... - Clatite din faina de naut (6.4 puncte WW)
- Mucenici moldovenesti by Mihaela (6.4 puncte WW)
Se cerne faina si se face o gropita in mijloc in care se pune drojdia sfaramata, se adauga oul si se framanta cu urmatorul amestec: laptele cu apa, zaharul si esenta de vanilie care au ... - Batonase de cereale, a la Red_Rose (6.4 puncte WW)
fulg de ovaz, hrisca fiarta, gris cu lapte, ou pt consistenta. Apoi le punem la cuptor pe o tava unsa cu unt si le lasam dupa gust.
Alimente similare
- Tort de ciocolata (5.6 puncte WW)
- Tort cu crema de ciocolata (3.4 puncte WW)
Se face blatul, se pune in forma de tort si se coace. Pentru crema se amesteca toate ingredientele si se fierb, amestecand continuu. La primul clocot se ia de pe foc. Cand s-a mai racit se adauga ... - Tort de arahide cu glazura de ciocolata (15.6 puncte WW)
- Tort cu blat de ciocolata, crema de vanilie si visine by Anqutz (4.1 puncte WW)
400 gr blat tort de ciocolata, Real 400 gr compot de visine (pt insiropat si visinele pt crema si decor) 595 gr crema de prajituri cu aroma de vanilie Dr Oetker (pt umplutura) 355 gr crema de prajituri ... - Mandarine (0.7 puncte WW)