Prezentare Calculator Nutriţional Slăbuţe - Partea 1 Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei

Puncte Weight Watchers Mucenici moldovenesti by Mihaela

Denumire originală: Mucenici moldovenesti

Îţi prezentăm numărul de puncte Weight Wacthers şi valorile nutriţionale pentru alimentul "Mucenici moldovenesti by Mihaela" din categoria "Mancaruri".

Puncte Weight Watchers 6.4 /100g Colesterol 7.6 mg/100g
Grăsimi 8.9 g/100g Carbohidraţi 44.3 g/100g
Grăsimi saturate 0 g/100g Fibre 1.2 g/100g
Grăsimi polinesaturate 0 g/100g Zaharuri 7.6 g/100g
Grăsimi mononesaturate 0 g/100g Proteine 9.2 g/100g
Sodiu 0 mg/100g

Mai vezi pentru acest aliment si valorile pentru calorii sau indice glicemic

Raporteaza date incorecte »

Alimente asemănătoare: mucenici, mucenici casa, mucenici moldovenesti

Informaţii/ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ou (60 g)
  • 200 ml lapte 1,5% grasime Tnuva
  • 75 g zahar
  • 50 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 15 g miere pentru uns
  • 30 g nuca
  • esenta de vanilie
  • drojdie un cub - 25 g

Descrierea producător/Mod de preparare

Se cerne faina si se face o gropita in mijloc in care se pune drojdia sfaramata, se adauga oul si se framanta cu urmatorul amestec: laptele cu apa, zaharul si esenta de vanilie care au fost incalzite inainte de folosire pana s-a topit zaharul.

Se framanta pana se incorporeaza toata faina si la sfarsit se adauga uleiul si se mai framanta pana se inglobeaza bine grasimea in aluat iar acesta devine elastic.

Se presara cu faina se acopera cu un prosop si se lasa 30-40 min la crescut.

Dupa ce a crescut se imparte aluatul in mingiute(mie mi-au iesit 8 buc a 123 gr) si se formeaza opturi care se lasa 5 minute la odihnit apoi se ung cu galbenus si se dau la cuptorul in prealabil incalzit,  15 min la 180 grade.

Cand s-au rumenit se ung cu miere amestecata cu apa si se tavalesc prin nuca macinata.

Pofta buna!

Alimente cu puncte mai mici din categoria "Mancaruri"

  1. Prajitura cu branza si must (6.3 puncte WW)
    Aluat: 6 oua 6 linguri zahar pudra 4 linguri faina 3 linguri cacao neagra 1 lingurita praf de copt 90 ml ulei Crema de branza: 500 g branza proaspata Delaco 200 g unt 1 plic zahar vanilat 200 g zahar pudra Budinca de must: 750 ml must 2 plicuri ...
  2. Desert cu urda si migdale, alecsutzza (6.3 puncte WW)
    se amesteca toate ingredientele si se da la cuptor (intr'o forma tapetata cu hartie de copt)  30-40 min la foc mediu
  3. Prajitura greceasca cu sirop (6.3 puncte WW)
    se bat bine ouale si se adauga restul ingredientelor(praful de copt se adauga stins cu zeama de lamaie), dupa care se adauga foile faramitate. se amesteca din noul tottul foarte si se da la cuptor 35-40min. intre ...
  4. Chec ramo0215 (6.3 puncte WW)
    Se prepara ca un pandispan in care se pun fructe taiate cubulete.
  5. Strudel cu branza si visine (6.2 puncte WW)
    1 pachet de foi de placinta  600 g visine fara samburi 700 g branza de vaca  4 oua  5 linguri de zahar  10 linguri pesmet 5 linguri de gris  1 plic zahar vanilat  ulei pt. uns foile

Alimente similare

  • Mucenici de casa by Mihaela (0.8 puncte WW)
    Se face un aluat potrivit de tare pentru a intinde o foaie subtire de 3 mm care se presara cu faina si cu forma(opt sau inelus) se fac mucenicii care se lasa o zi la ...
  • Sfintisori, mucenici (7.5 puncte WW)
    Drojdia zdrobita se amesteca cu 4 linguri de lapte caldut, 3 linguri de faina, o lingurita de zahar si se lasa 20 de minute sa creasca in volum. Se freaca 5 galbenusuri cu un praf ...
  • Urzici cu usturoi a la Mihaela (1.6 puncte WW)
    Se fierb urzicile curatate si spalate bine in apa maxim 15 min, se scurg de apa si se toaca marunt (se pot pasa si cu mixerul, dar ies cam prea fine) Se amesteca cu doua linguri ...
  • Chec de casa by Mihaela (5.7 puncte WW)
    Se separa albusul de galbenus. Peste albus se adauga un praf de sare si se bat cu robotul pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul, galbenusul unul cate unul, faina in care am ...
  • Supa de ceapa by Mihaela (2.7 puncte WW)
    Se taie ceapa rondele si usturoiul marunt . Se pun in cratita cu fund triplu uleiul de masline, untul, ceapa, usturoiul, foile de dafin si cimbru. Se calesc la foc mic 20 min pana se inmoaie ...

Ultimele alimente adaugate
Ultimele articole de pe portal
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: